Chciałbyś pomóc, ale nie wiesz jak? Skontaktuj się z nami!

Fundacja pozyskuje fundusze na stypendia organizując popularne w Toruniu koncerty charytatywne, na których występowało wielu znanych i cenionych muzyków m.in. Zbigniew Zamachowski, zespół Raz Dwa Trzy, kabaret Ani Mru Mru i Joanna Trzepiecińska. Pomóż nam zorganizować kolejny koncert!

Poprzez stypendia finansowe i rzeczowe wspieramy młodych, inteligentnych, pasjonatów i niepokornych indywidualistów, którzy często nie mieszczą się w stereotypowym wyobrażeniu o "wzorowym uczniu". Ufunduj stypendium!

Do jednej z unikatowych aktywności Fundacji Platon należy Instytut B61. Jest to cykl wydarzeń z pogranicza spektaklu, koncertu i performance'u, łączący współczesną naukę i sztukę. Do współprcy udało nam się już namówić Tomasza Stańko, Michała Urbaniak, Marię Peszek, Katarzynę Groniec, Fisza i Emade, LUC'a, Mazzoll'a czy Natalię i Paulinę Przybysz. Zostań wolontariuszem Instytutu B61!

W podziękowaniu za szczególny wkład w rozwój Fundacji i zaangażowanie na rzecz najbardziej potrzebujących, co roku wręczamy zasłużonym osobom i instytucjom Złote Anioły Fundacji. Wśród wyróżnionych znaleźli się:

Towarzystwo Miast Partnerskich Miasta Torunia
Trias S.A.
Nestlé-Pacific
Nesta
Restauro S.A.
Miasto Toruń
Kujawsko Pomorskie
Zbigniew Derkowski
Dariusz Nowak
Klub Niebo
Róże i Zen
Bogdan Hołownia

Chcesz wesprzeć działania Fundacji Platon finansowo? To naprawdę proste! Wystarczy podczas wypełniania deklaracji podatkowej obliczyć 1 % kwoty należnej fiskusowi i wskazać naszą Fundację. Dane Fundacji znajdują się tu.